راههای تقویت اعتماد به نفس کودکان
در نگاه اول ایجاد اعتماد بهنفس در بچهها ممکن است سخت به نظر برسد، اینکه به فرزندمان یاد دهیم که او ارزشمند است و همکاریها و کارهایش و مهمتر از همه خودش برایمان ارزش دارد، این احساس ارزشمندی و اعتماد بهنفس، آینده فرزندمان را پیریزی میکند و ایمان خودش به تواناییهایش را در مقابله با چالشهای زندگی افزایش میدهد.
برای افزایش اعتماد به نفس در فرزندان، اولین قدم، این است که بیقید و شرط به آنها عشق بورزید و آنها را همانطور که هستند بپذیرید و در قدم بعدی به فرزندانتان، بهطور کامل توجه کنید، به این صورت که وقتی را برای توجه کامل به کودک خود کنار بگذارید، به حرفهایش گوش کنید و درباره نظراتش اظهارنظر کنید، با او ارتباط چشمی برقرار کنید تا مطمئن شود حواستان کاملا به اوست؛ این کار بسیار به افزایش اعتماد بهنفس کودک شما کمک میکند.
کودک خود را به کشف چیزهای تازه تشویق کنید و به او اجازه تجربههای کمخطر را بدهید و دائم در کوچکترین کارهای او شرکت و دخالت نکنید، چون با برقراری تعادل در نیاز به حمایت از او و نیاز او به تجربه کردن کارهای تازه اعتماد به نفساش را شکل خواهید داد.
همچنین در تصمیمگیریهایی که به نحوی کودکان نیز دخیل هستند، نظر او را جویا شوید و اگر تصمیم او زیانبار نیست، حتما انجام دهید.
در مقابل دیگران از او و کارهای خوبش تعریف کنید، هیچوقت او را با دیگری مقایسه نکنید که یکی از موارد مهمی که باعث کاهش اعتماد بهنفس در کودکان میشود، مقایسه آنها و کارهایشان با شخص دیگر است پس به هیچ عنوان استعدادها، تواناییها و پیشرفتهای دیگران را به رخ فرزندتان نکشید.
از تحقیر فرزندان خود در بین دیگران خودداری کنید و اگر قرار است به او در مورد کاری تذکر دهید در زمان دیگری و در فضای محبتآمیز و آرام و بدون سرزنش این کار را کنید.
مساله مهم دیگر ایجاد احساس امنیت برای فرزندتان است؛ کودکی که احساس امنیت ندارد، رفتارهای عصبی و بدی از خود نشان میدهد و همینطور اعتمادبهنفس پایینی دارد. وظیفه والدین در این مورد این است که محیط امن و سازندهای را برای کودک خود فراهم کنند و از این طریق اعتماد به نفس او را هم افزایش دهند.
نظرات شما عزیزان: